HOGSTOCK 2019 knutseldagen

vrijdag 16 maart 2018

Van alle kanten stroomden de gehaakte rozetjes binnen. Ook moeders en vriendinnen zijn enthousiast aan de gang gegaan. Het totaal van 1000 rozetten haken is ondertussen behaald. Heel erg bedankt voor dit enthousiasme. Nu zijn we zover om er leuke versierde haarbanden van te maken. Gezellig rond de tafel hebben we al twee keer prachtige resultaten gezien. Met de resterende kleine en grote rozetten gaan we ook aan de slag. Daar gaan we grote versieringen van maken die tijdens de rally dagen het sfeerbeelden van de jaren zestig gaan ondersteunen. Het eerstvolgende knutselmoment zal op vrijdag avond 30 maart a.s. zijn. Vind je het leuk om mee te knutselen ? Meld je aan! Wij kunnen nog steeds goed je hulp gebruiken. Er volgen na 30 maart nog meer knutselavonden. Stuur een mailtje naar itgar@rockcitychapter.nl en je ontvangt alle informatie.

zaterdag 17 maart 2018

Vroeg in de ochtend werden we hartelijk verwelkomd door Henk en Dinie in IJsselstein om samen met een groot aantal vrijwilligers van start te gaan voor de eerste Rock City Chapter HOGSTOCK2019-klusdag. Het HOGSTOCK feest gaat in Garderen los van 30 mei tot 2 juni 2019. Dit lijkt nog ver weg, maar zodra de pekel is weggespoeld zullen we vast ook onze aandacht op onze passie leggen; het motorrijden zelf. Dus leek het goed om alvast vroeg te beginnen met de voorbereidingen. De 50 stuks houten gitaren zijn afgeleverd om verder te kunnen bewerken in alle kleuren van de regenboog. Deze gitaren zullen dienen als wegwijzerborden op en rond het rally terrein. Ook zijn er enorme hoeveelheden verfpotten aangeleverd, waarmee we allen naar hartelust onze schilderkunsten konden vertonen. Nadat we eerst koffie kregen en een knuffel van het hondje hebben we onze aanpak besproken. Er waren diverse klussen te doen: hout bewerken, schilderen, schuren, zagen, timmeren. De eerste bus was aangekomen met hout en samen met de dames hebben we deze bus geleegd. Een goede work-out ‘s ochtends in het frisse bevroren IJsselstein.

We hebben houten planken ontspijkerd met nijptang, klauwhamers en ander gereedschap, om zo een frame te kunnen gaan bouwen van deze spijkervrije planken. Doeken hebben we met watervaste acryl verf beschilderd in fraaie kleuren met flowerpower figuren. Hartjes, gitaren, bloemetjes regenbogen en zonnetjes. Het resultaat is een kleurrijk geheel geworden. Zelfs zijn wat verborgen talenten naar boven gekomen om het perfecte kleurtje op het doek te laten verschijnen. Vanuit dit gedachtengoed zijn er zo wel wat spontane bloemetjes bij gekomen op het schildersdoek en is de vredesduif met takje ook wel herkenbaar als eend met wietblaadje. Zelfs Bob Ross zou trots op ons zijn: “No mistakes, just happy accidents.” Sommige trouwe fans lieten nog wel een traantje, omdat de oude vinylplaten bruut werden afgeschuurd en vervolgens oranje werden geverfd.

We hebben samen met heel ons hart gewerkt aan de basis van de opbouw en aankleding voor ons geweldige HOGSTOCK2019 evenement. Tijdens de lunch stond er een grote pan heerlijke soep voor ons klaar en wat friet, hamburgers en kroketten en konden we onze batterij weer opladen. We hebben een gezellige eerste knutseldag gehad en kijken door onze roze bril uit naar de volgende klusdag die gepland staat op 7 april in IJsselstein. Leuk als je er dan ook weer bij bent!

Klik hier voor een fotoverslag van beide klusmomenten.

Sponsoring DealerMotorsaloon Amersfoort

ACTIVITEITENKALENDER

Feb 27
Thu

GPS Workshop

Meer info volgt zsm! Lees meer
Mar 11
Wed

Technische Info & Safety avond

Meer info volgt zsm! Lees meer
Mar 13
Fri

LOH On Route

Meer info volgt zsm! Lees meer
Mar 22
Sun

Open House & New Members Day Ride-Out

Meer info volgt zsm! Lees meer