Memorial Ride Out 2020

Ik keek op maandag 4 mei naar de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Het was een bijzondere avond, waarbij voor het eerst een herdenking plaats vond op een lege Dam in Amsterdam en de Koning een gedenkwaardige toespraak hield. Ik vond het een zeer ingetogen herdenking en op een bepaalde manier was ik geraakt door de sfeer van deze bijzondere ceremonie. Ik dacht direct aan het gemis van onze jaarlijkse Memorial Ride Out van het Rock City Chapter en bedacht dat dit voor ons Chapter eenvoudig op een soortgelijke wijze uitvoerbaar was. Een kompaan om namens het Chapter uitvoering te geven aan dit idee was snel gevonden in Marc van Essen. Hij had me een paar weken geleden al aangegeven dat hij het erg jammer vond dat het dit jaar niet zou doorgaan. Een telefoontje was voldoende om hem enthousiast te maken. Op deze manier was “oud” en “jong” van het Chapter vertegenwoordigd.

Maar geen Memorial zonder krans. Ons Chapterlid Rene Verhagen gebeld en hij bracht nog dezelfde dag een mooie krans, versierd met twee linten met de tekst: “Bedankt voor 75 jaar vrijheid” en “Rock City Chapter”. Zoals alle jaren hebben Rene en Annette ook dit jaar de krans weer geheel belangeloos beschikbaar gesteld. Namens alle leden wil ik ze bijzonder hartelijk danken voor deze geste.

Om 10.00 uur vertrokken we naar McDonalds langs de A27 bij Gorinchem, om van daaruit de organieke Memorial Ride Out te rijden. Ik had deze vanwege de corona perikelen echter nog niet voorgereden en dat hebben we geweten. De eerste veerpont bij Brakel bleek niet te varen, een tweede veerpont ook niet en dus waren we genoodzaakt om via de A2 diverse waterwegen te passeren. Na nog een paar omleidingen kwamen we uiteindelijk toch in Venray aan en hebben we toch ook een geweldige route gereden. Leuk om weer eens een keer door het hart van Brabant te rijden.

Het ereveld in Venray lag er verlaten bij op deze mooie, heldere en zonnige dag. Marc en ik waren de enige aanwezigen. Na een korte ceremonie, hebben we nog een paar mooie foto’s genomen. Onze krans kreeg een mooie plek bij het monument op de begraafplaats, naast een krans van het Gemenebest.

Aangezien we nog wat tijd over hadden, zijn we doorgereden naar een nabijgelegen Duits ereveld in IJsselstein, slechts 12 kilometer verderop. Wat een groot contrast was dat. Op het Duitse veld staan 31.585 grauwe kruizen, waarbij 5.000 kruizen geen naam vermelden. Ook hebben 500 Duitse militairen, gesneuveld in WO I, hier hun laatste rustplaats gevonden. Erg indrukwekkend om het verschil tussen de twee erevelden te zien.

Marc en ik hebben geprobeerd om op deze ingetogen wijze jou – als Chapterlid – te vertegenwoordigen en zo als Rock City Chapter ons respect te tonen voor 75 jaar vrijheid.
Dit ondanks het feit dat we op dit moment een klein stukje vrijheid inleveren als gevolg van de Corona crisis. Al met al hebben wij jullie wel gemist bij deze Memorial Ride Out 2020.

We hopen dan ook volgend jaar weer in volle sterkte aanwezig te zijn op de Memorial Ride Out 2021.

Bekijk het foto album dat Gerard en Marc maakten hier.

Gerard en Marc

Sponsoring DealerMotorsaloon Amersfoort

ACTIVITEITENKALENDER

Jul 25
Sun

222 Miles Zitvlees Nieuwe Waterlinie Ride-out

De zitvleesrit is bij uitstek de gelegenheid bij ons chapter, om eens goed uit te pakken en plaatsen te bezoeken die anders gemeden worden, zo ook dit jaar. Met het thema “Waterlinie” rijden we deze… Lees meer
Aug 01
Sun

Zwieren en Zwaaien “part 3”

Zwieren en zwaaien editie 2021   De afgelopen jaren hebben we twee jaar kunnen genieten van het Gelderse landschap en haar kronkelende rivieren. Dit jaar zakken we iets af en zal de route starten in… Lees meer
Aug 06
Fri

Harley Camping weekend

Rock City Chapter Harley camping weekend, Voor jong en jong van geest! Back to Basic; lekker rijden op wegen die anders zijn dan je gewend bent, met de uitdaging van het onbekende bij de volgende… Lees meer
Aug 22
Sun

LOH Mooi Biesbosch Ride-Out

Meer info volgt. Nieuw bij het Chapter? Ben je een nieuw lid van het Rock City Chapter, of heb je gewoon nog niet zo vaak meegereden? Kom dan even iets eerder en zoek iemand uit… Lees meer