Rock City Chapter gaat eindelijk weer op pad

Na een uitgesteld seizoen is het weer tijd om gezamenlijk te gaan genieten van kameraadschap, gezelligheid & natuurlijk ook mooie kilometers met de motor.

Het eerste evenement zal plaatsvinden op 25 juli met een New Members Day.

Voor deze dag nodigen we alle nieuwe leden uit voor een eerste kennismaking met het Rock City Chapter. We zullen een korte uitleg geven over het Rock City Chapter, en over het rijden in groepen. Rijden doen we deze dag natuurlijk ook, met een korte rit over de Veluwe.

Door de Covid-19 maatregelen, die wij ook willen hanteren, zullen wij deze dag starten op de parkeerplaats voor de Goudreinet in Barneveld. Na een korte rit zullen we dan eindigen in Garderen. Er zal tussendoor geen stop worden gemaakt, en we gaan rijden met het First Man Drop systeem.

Het “FIRST MAN DROP (FMD)” systeem, waarbij elk individu verantwoordelijk is voor zijn eigen veiligheid en zich volledig houdt aan de verkeersregels

De voorrijder die de groep leidt is voorzien van een geel/oranje hesje, evenals de “wegzetter”. De twee achter-rijders zijn als laatste man voorzien van een rood hesje en die nemen de eerder weggezette motorrijder op de kruising, afslag of rotonde weer mee in de groep. Het is voor de overige deelnemers daarom niet toegestaan hesjes te dragen.

Dit betekent dus dat deelnemers door een Road Captain zullen worden weggezet op locaties waar van richting wordt veranderd. De aangewezen deelnemer/rijder wordt dan langs de kant weggezet en geeft de richting aan welke de groep moet volgen. Hij voegt zich altijd rechts uit de groep en neemt zijn plaats in op een veilige plek langs de kant van de weg. Hij doet hierbij – indien mogelijk – zijn alarmlichten aan.

Je volgt de route en je rijdt altijd rechtdoor totdat je aan de zijkant van de weg een deelnemer ziet staan, die de richting van de te volgen route aangeeft.

HET IS DUS ZAAK DAT JE GOED OPLET BIJ KRUISINGEN, STOPLICHTEN ETC. OP ROTONDES GA JE IN PRINCIPE ALTIJD RECHTDOOR, TENZIJ OOK HIER SPECIFIEK RICHTING DOOR EEN WEGGEZETTE DEELNEMER WORDT AANGEGEVEN. LET DUS OOK HIER GOED OP. 

De weggezette rijder (de wegwijzer) blijft net zolang staan totdat de achter-rijder arriveert en hem verzoekt om zijn plaats in de groep weer in te nemen. Realiseer je dat bij vervroegd vertrek de groep kan verdwalen. Dus let op de achter-rijder in het rode hesje. Je voegt altijd in voor de achter-rijder en vervolgt met de groep weer het restant deel van de route.

Het systeem valt of staat met de discipline van de wegwijzer en is bij goede uitvoering een prima en veilig systeem van verplaatsen.

Belangrijke informatie

Startlocatie: 

Parkeerplaats voor Restaurant De Goudreinet, Barneveld. Zorg voor aanvang van de rit voor een volle tank. Er is een tankstation op deze parkeerplaats.
We verzamelen vanaf 10:00 en rond 10:15 starten we met het programma.

Koffiepauze/Lunch:

Er is -in tegenstelling dan dat u van ons gewend bent- geen georganiseerde lunch/pauze. Neem eventueel zelf wat te eten of te drinken mee.

Covid-19:

  • Respecteer de 1,5 meter afstand, niet alleen tot anderen, maar ook van anderen
  • Blijf thuis bij hoest- en of verkoudheidsklachten

Download hier de GPX route

Use this hashtag to share your experience on social media.

#rockcitychapter

Sponsoring DealerMotorsaloon Amersfoort

ACTIVITEITENKALENDER

Aug 22
Sat

Zater-Date Basic Ride-Out

  Wat een midden-in-het-motorseizoen rit had moeten zijn, is één van de eerste ritten van het seizoen geworden. Dat komt goed uit, want het is een heerlijk relaxte rit geworden voor iedereen die dit jaar… Lees meer
Aug 30
Sun

Charity Ride-Out

  Beste Motorvrienden van Rock City Chapter, We zijn gelukkig alweer samen bezig met mooie ritten. Maar zoals ik altijd zeg de mooiste rit van het jaar is de CHARITY Ride Out en die staat klaar.… Lees meer
Sep 27
Sun

LOH Groen Herfsthart Ride-Out

De LOH rit gaat langs Hollandse IJssel, boom kwekerijen, plassen en kassen. Een zwierige tour langs typisch Groene Hart / Zuid Hollandse landschappen. We starten op randje Provincie Utrecht, bij De Meern. Via kleine karakteristieke… Lees meer
Oct 11
Sun

Herfst(puzzel)rit

Meer info volgt zsm! Lees meer