LOH Ride-Out Op zoek naar het witte goud

Op 3 juni gaan we met de ladies op zoek naar het witte goud!
De asperge is al ruim 5000 jaar een geliefd gewas. Niet alleen als groente, maar ook als geneeskrachtig kruid en als versiering.

De oudste bewijzen van het gebruik van asperges zijn gevonden in de piramide van Sakkara in Egypte, in muurtekeningen van een offer voor een farao. De hedendaagse Nederlandse aspergecultuur is zo’n 100 jaar oud. In 2003 werd in Woerden een mes gevonden met de afbeelding van een asperge. Reden waarom wordt aangenomen dat de asperge in Nederland al in de Romeinse tijd werd gegeten. De eerste teelt vond plaats in de buurt van Bergen op Zoom en in de zanderige duingebieden. Traditioneel wordt er geoogst vanaf de 2e donderdag van april tot 24 juni (Hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper).

Asperge weetjes
Op een warme dag groeit de stengel soms wel 7 cm. De Nederlander eet gemiddeld 630 gram asperges per jaar. Het eten van asperges zou gunstig zijn voor het liefdesleven! Dus dames! We gaan op zoek naar het witte goud!
Ga je ook mee?
Geef je dan vast op bij Myrtha via myrtha@rockcitychapter.nl

 

Voor de excursie kun je je opgeven en het min. aantal deelnemers om de excursie door te laten gaan is 10-15 personen. Betaling hiervoor kun je op de locatie zelf voldoen.

  • Excursie € 5,00
  • Excursie met koffie of thee € 7,00
  • Excursie met koffie of thee en warme aspergetaart € 9,00
  • Excursie met een kop aspergesoep € 8,00

Heb je nog vragen stuur een mail naar: itgar@rockcitychapter.nl

Kosten € 2,50 voor de toegang op de twee veerboten. Dit kun je betalen op de startlocatie bij Myrtha graag even contant voldoen.

Verzamelen: vanaf 10:00 uur
Verzameladres: Postillion Hotel Bunnik, Kosterijland 8, Bunnik -Utrecht
Vertrek: 10:30 uur stipt!

Lunchlocatie 12:00 uur: La Place Panweg 3, Enspijk
Eindbestemming 15:00 uur: Schoorstraat 63, Udenhout

Organisatie: Monique Van Den Berg & Myrtha Smoorenburg

Tanken vooraf: het dichtstbijzijnde tankstation bij de vertrek locatie is van Zijl Brandstof adres: Molenweg 28, Bunnik (700m naar het Postilion hotel).

Sponsoring DealerMotorsaloon Amersfoort

ACTIVITEITENKALENDER

Oct 07
Sun

Herfstrit

Terwijl ik de tekst schrijf, hebben we net de Olympische 1.000 meter sprint in Pyeongchang in de kleur goud gewonnen. Kjeld Bravo!! Onze herfstrit is nog 8 maanden verder, maar pas op, de tijd vliegt… Lees meer
Oct 14
Sun

Janis Joplin Piece of my heart – Ride-Out

Uw voorrijder voor deze rit is onze eigen Chapter-Janis. Herkent u haar! Helaas behoort Janis Joplin inmiddels tot de zogenaamde ’27 club’. Zij is een van de vier muzikale grootheden die tussen 1969 en 1971,… Lees meer
Oct 27
Sat

Road to Woodstock, Chapter Party Night

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden: de supergezellige Chapter thema feestavond aan het einde van het seizoen. Vooruitlopend op ons grote jubileumfeest de HOGSTOCK Benelux H.O.G. Rally in 2019, komen we nu alvast in… Lees meer
Nov 18
Sun

Eindejaarsrit & Stamppotmiddag

Onze jaarlijkse afsluiter staat dit jaar wederom op de agenda. Ga mee met de laatste Ride-Out van het RCC-motorjaar, om na afloop echt te kunnen genieten van oud Hollandsch eten. Lekkere stamppotten met sappige worst… Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief